Türkiye Gündemi

Acronis, Intel® TDT Entegrasyonuyla Güvenlik Savunmasını Geliştiriyor

Siber korumada küresel bir lider olan Acronis, bellek tarama işlemlerini işlemciden (CPU) çıkarmak için ekran kartından (GPU) yararlanan Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT) teknolojisini kullanarak gelişmiş dosyasız saldırılara karşı güvenlik savunmasını geliştirdiğini duyurdu.

Acronis, Intel® iş birliğiyle, dosyasız saldırılara karşı güvenlik çözümlerini güçlendirmenin yanında yenilikçi teknoloji entegrasyonuyla güvenlik ürünlerini zenginleştiriyor.

Siber tehditlerin her geçen gün geliştiği ve arttığı günümüzde Acronis araştırmacıları, çok aşamalı kötü amaçlı yazılımlar ve dosyasız saldırılar gibi şirketleri hedef alan yeni nesil kötü amaçlı yazılım türlerine ve saldırı girişimlerine tanık oluyor.

Birçok tehdit, tespit edilmesi zor olan yalnızca bellek içi bir erişim yöntemi kullanıyor. Siber korumada küresel bir lider olan Acronis, bellek tarama işlemlerini işlemciden (CPU) çıkarmak için ekran kartından (GPU) yararlanan Intel® TDT teknolojisini kullanarak gelişmiş dosyasız saldırılara karşı güvenlik savunmasını geliştirdiğini duyurdu.  

Intel® TDT teknolojisi, Acronis siber koruma çözümleri HDD veya SSD’yi tararken kaynakları daha az kullanmasını sağlayarak sistem performansını artırıyor. Acronis araştırmacılarına göre desteklenen işlemcilerde sistem belleğindeki tüm işlemler taranırken Intel® TDT, görevi ekran kartına yükleyerek işlemci üzerindeki yükü 2,4 kat azaltıyor.

Acronis Bütünleşik Siber Korumayı Intel® TDT ile Birleştiriyor

Intel® TDT güçlendirmesiyle daha düşük işlemci kullanımı sağlayan Acronis, son kullanıcılar tarafından tercih edilen verimlilik ve ofis yazılımları için daha fazla işlem kapasitesi elde ediyor. Yoğun işlem gerektiren güvenlik işlemleri de Intel® entegre ekran kartında gerçekleştiriliyor. Intel® TDT yeniliği Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect ve Acronis Cyber Protect Home Office çözümlerinde kullanılabilir hale geliyor.

“Saldırıların %50’si Dosyasız Saldırılardan Oluşuyor”

Intel® TDT’nin Acronis siber koruma çözümlerine entegrasyonunun, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için atılmış sağlam bir adım olduğunu söyelen Acronis CEO’su Patrick Pulvermueller, “Geçtiğimiz yıl boyunca, tespit edilen saldırıların neredeyse %50’sinin dosyasız olduğunu gözlemledik. Intel teknolojisinin kullanımı, anti-malware motorumuzu optimize etmeye ve geliştirmeye devam ederken büyük bir kilometre taşı olacacak.” açıklamasında bulundu.

“Müşterilerimiz İçin Büyük Bir Avantaj”

Intel Başkan Yardımcısı ve Ekosistem İş Ortağı Etkinleştirme Genel Müdürü Carla Rodríguez, iş birliğiyle ilgili olarak “Intel® Tehdit Algılama Teknolojisi’ni (Intel® TDT) siber koruma çözümlerine entegre etmek için Acronis ile yaptığımız iş birliği sayesinde, Intel vPro® kullanan her ölçekten müşteri, sık ve yüksek performanslı bellek taraması yapabiliyor. Bu, giderek karmaşıklaşan tehditlerin önüne geçmelerine yardımcı olduğumuz müşterilerimiz için büyük bir avantaj.” dedi.

BT dünyası karmaşıklaştıkça ve buluta geçişi devam ettikçe, zayıf entegre teknolojiye sahip güvenlik ekiplerinin üzerine daha fazla yük bindiğini söyleyen IDC Güvenlikten Sorumlu Araştırma Başkan Yardımcısı Michael Suby, “IDC’nin Kuzey Amerika’da 1.015 güvenlik uzmanıyla yaptığı son ankete göre bu durum, özellikle birden fazla tedarikçinin farklı ürünlerini etkin bir şekilde kullanma konusunda daha az donanımlı olan ya da birden fazla tedarikçiyle pazarlık yapma konusunda güçlü bir konumdan yararlanan küçük kuruluşlar için geçerli. Bu nedenle, uç nokta güvenliğine yönelik entegre bir donanım ve yazılım yaklaşımını benimsemeleri daha olası.” ifadelerinde bulundu. 

Acronis bu iş birliğiyle, kullanıcılarına kontrolü geri kazanma ve daha fazla operasyonel verimlilikle sonuçlanan entegre bir platformla karmaşıklığın üstesinden gelme olanağı sağlıyor. Kurumlar, Acronis Cyber Protect Cloud gibi entegre bir çözümü uygulayarak, güvenlik ekiplerinin çeşitli operasyonel faaliyetler için harcadıkları zamanı azaltabilir, eğitim maliyetlerini düşürebilir, yönetilen araç sayısını en aza indirerek bulundukları ortamdaki karmaşıklığı azaltabilir ve işlerini büyütme şansına sahip olabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu