Ekonomi

TEB, tam 10 yıldır girişimcilik ekosistemini güçlendiriyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB), sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla girişimcilik ve inovasyona odaklanarak 2013’te hayata geçirdiği Girişim Bankacılığı ile ülke genelinde inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışıyor.

Tam 10 yıldır ekosistemin tüm paydaşlarıyla gerçekleştirdiği verimli iş birlikleri sayesinde TEB, sadece ülkemizde girişimciliğin gelişmesine değil aynı zamanda global alanda da ekosistemin güçlenmesine katkı sağlıyor.

TEB, Girişim Bankacılığı’nın 10. yıl dönümü dolayısıyla, bankanın yenilikçi ve girişimci bakış açısıyla hayata geçirdiği çalışmaların başarısını ekosistemin diğer paydaşlarıyla birlikte kutlamak üzere özel bir etkinlik düzenledi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz TEB’in Girişim Bankacılığı alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra ileriye dönük vizyon, hedef ve planlarını katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, girişimcilik ekosisteminin paydaşlarına destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Etkinlik kapsamında, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin moderatörlüğünde, TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve GBA Başkanı Varol Civil, FaturaLab CEO’su Emre Aydın, Getmobil Kurucu Ortağı Zeynep Uygun ve Rafinera Kurucusu Didem Altınbaşak’ın katılımlarıyla girişimcilik paneli gerçekleştirildi. 

Girişimcilik Paneli: “Yolculuk”

Türkiye’nin ilk melek yatırım ağı olan Galata Business Angels’in Başkanı Varol Civil Türkiye’nin geleceğinde girişimcilik ekosisteminin büyük rolü olduğunun ifade etti. İyi bir girişimci olmanın uzun ve zor bir yolculuk olduğunu belirten Civil, girişimcinin fikrine ek olarak sabır, network, organizasyon yönetimi ve satış yapabilme gibi ek yeteneklere sahip olması gerektiğini vurguladı. FaturaLab CEO’su Emre Aydın girişimciliğin bir yolculuk olduğunu ve müşteriden alınan geri bildirimlerin ilerlemede çok kıymetli olduğunu dile getirirken, girişimcilerin nasıl çözüm sunabileceklerine ve fayda sağlayabileceklerine odaklanması gerektiğini belirtti. Türkiye’de hem yatırımcı ve hem girişimci olmanın zorlu olduğuna değinen Rafinera Kurucusu Didem Altınbaşak, yurt dışındaki ortam için Türkiye’de elde edilen başarılı deneyimlerin avantaj sağladığını söyledi. Getmobil Kurucu Ortağı Zeynep Uygun ise Türkiye’de bir haneye ortalama 20 bin TL’lik kullanılmayan elektronik düştüğünü belirterek ülkemizde var olan bir pazarda yerlerini aldıklarını ifade etti. Döngüsel ekonomiye katkı sağladıklarını söyleyen Uygun, devletin sektörlerindeki desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Cengiz: “Türkiye’nin yenilikçi potansiyelini dünyaya taşıyoruz”

TEB Girişim Bankacılığı’nın 10 yılı ve gelecek vizyonuyla ilgili görüşlerini paylaşan TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz şunları söyledi: “TEB Girişim Bankacılığı olarak 10 yılda ekosistemde elde ettiğimiz konum çalışmalarımızın başarısını teyit ederken, geleceğe yönelik sorumluluklarımızı da artırıyor. Biz banka olarak ülkemizin yenilikçi potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkarması için destek sunuyoruz. Girişimcilerin seslerini duyurabilmeleri, yenilikçi fikirlerini ticarileştirebilmeleri, uluslararası başarı hikayeleri yazabilmeleri için gereken desteği ve kaynağı sağlıyoruz. Girişimciliğin ve inovasyonun Türkiye ekonomisindeki rolünü daha da güçlendirme hedefiyle desteğimizi daha da artırarak ülkemizin yenilikçi potansiyelini global alana taşımaya devam edeceğiz.”

10 yılda 2 binden fazla girişimciye destek verildi

TEB Girişim Bankacılığı ile 10 yılda 2 binden fazla girişimciye destek veren TEB, bu girişimcilerin toplamda 713.7 milyon TL yatırım almasına ve 191 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmesine aracılık etti. Programa katılan girişimcilerin %13’ünden fazlasını kadın girişimciler oluştururken, desteklenen girişimlerin %40’ının Anadolu kökenli olması bölgesel fırsat eşitliğini ve girişimcilik ruhunu her köşeye taşıma hedefinde elde edilen başarıyı gösteriyor. Bu yıl ise geniş yelpazede sunulan desteklerle 200 erken ve ileri aşama firmaya ulaşılarak girişimcilik ekosisteminde sürdürülebilir bir büyüme ve gelişim sağlanması amaçlıyor.

Girişimcilere uçtan uca destek

TEB, Girişim Bankacılığı ile girişimcilere kapsamlı destek sunarak inovatif fikirlerin katma değerli işlere dönüşmesi, katma değerli işlerin yatırımcılarla buluşması ve hayata geçirilmesine katkıda bulunuyor. Girişim Bankacılığı çatısı altında girişimcilere özel finansal ürünlerinin yanı sıra eğitim, danışmanlık, networking, yurtdışına açılma gibi finansal olmayan hizmetler sunan TEB, tekno girişimciler, kadın girişimciler ve çevreci girişimciler için de özel hizmetler geliştiriyor.

Kapsamlı destek programları

TEB Girişim Bankacılığı, girişimcileri her aşamada desteklemek üzere kapsamlı bir program yelpazesi sunuyor. Bu programlar girişimcilere iş fikirlerini gerçek dünyada uygulanabilir, sürdürülebilir ve başarılı işletmelere dönüştürmeleri için gereken her türlü desteği sunuyor. Bu sayede girişimciler iş planlarını hayata geçirme, yatırımcılarla buluşma ve projelerini sürdürülebilir bir şekilde büyütme imkanı buluyor.

TİM-TEB Girişim Evleri ülkenin dört bir yanında 

Ülke genelinde daha fazla girişimciye ulaşmak amacıyla temelleri İstanbul’da atılan Girişim Evi konseptini TİM iş birliğiyle Anadolu’nun farklı illerine de taşıyan TEB, bugün 7 ildeki TİM-TEB Girişim Evleri ile Türkiye’nin en yaygın ve kapsamlı girişimcilik programlarının sahibi konumunda. TİM-TEB Girişim Evleri’nde teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik özgün programlar geliştirilirken; Green Up Sürdürülebilir Yeşil Büyüme Programı ile sürdürülebilirlik konusunda çalışan girişimler destekleniyor. TİM-TEB Girişim Evleri ile teknoloji girişimlerinin sayısını artırma, işletme ömürlerini uzatma, yüksek teknolojili ürünlerin toplam ihracattaki payının çoğalması amaçlanıyor. Anadolu’daki teknoloji girişimcilerinin ekosistemdeki gücünü artırmak, girişimcilikte bölgesel fırsat eşitliğine katkı sunmak da hedefler arasında yer alıyor. 

TEB Etkisi, girişimcilere verilen desteklerle daha da büyüyor 

Doğal kaynakları doğru kullanan, geri dönüşüm ve tasarruf sağlayan, karbon ayak izini azaltan girişimlerin çoğalmasıyla hepimiz için daha iyi bir gelecek mümkün. TEB de sorumluluk bilinciyle hareket ederek ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulurken, “iyi ve örnek banka” anlayışıyla ekonomi, çevre ve toplum için fayda sağlayan çalışmalar yapıyor. Geleceği bugünden düşünerek hareket edenleri, finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleriyle destekleyen banka, bu yönde yarattığı pozitif etkiyi TEB Etkisi olarak adlandırıyor. Sürdürülebilir ekonomik büyümenin olmazsa olmazları arasında yer alan girişimcilik ve inovasyona iş stratejilerinde öncelik veren TEB’in tam 10 yıldır girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için yaptığı çalışmalar TEB Etkisi’ni daha da büyütürken, hepimiz için daha iyi bir geleceğin inşasına önemli katkılar sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu